Lilla Lådan

Renoveringsstök.. utan renovering

Vi hade äntligen lyckats ragga upp en målarfirma trodde vi, gjorde iordning allt för deras ankomst denna morgon. Enda tills mannen min kom till jobbet och hans kollegor sa att det vi skulle betala var alldeles för dyrt. Och vi hade ju räknat på det sent igår kväll och nej, vi har faktiskt inte råd. Vi är dessvärre inte rika och har inte obegränsad tillgång till banklån. Efter fönster och nytt tak så har vi typ ingen marginal. Så vi får spara mer pengar, helt enkelt. Huvudsaken är att vi får sovrummen gjorda innan hösten, tjejerna ska få varsitt rum nu eftersom de uppenbarligen inte är 10 år längre och behöver varsitt eget space för grejer och plugg. Jag och mannen gör om vardagsrummet därnere till sovrum, fast med en hörnsoffa som är bäddsoffa, så det är fortfarande ett normalt vardagsrum, liksom. Men vi behöver inget eget sovrum som vi har nu, det står bara tomt hela dagarna till ingen nytta. Det enda vi behöver är någonstans att sova och en garderob. Utrymme och prylförvaring är tjejernas grej. 🙂

Hur som haver. Som man ser på bilderna måste det målas om och bytas innertak. Det läcker in i vårt sovrum när det ösregnar och det här har förstört pappen, eller vad det nu är för material. Det är trähus så det är ju plankor under, men från vinden sett så ser träet ut att må bra trots läckage då och då. Det är fördelen med gamla trähus, det rinner ofta rätt igenom istället för att ligga och samlas på ett ställe och mögla.

Golvet får vi ta vid ett senare skede, det som är fult kan man täcka med mattor. Men nu med nya fönster och sen vita väggar och tak så tror jag bara det lyfter rätt rejält, även om golvet är slitet. Sen är det som sagt vardagsrum, hall uppe och nere och murstock som ska målas. Men viktigaste är tjejernas rum, helt klart. Men nu får man snällt ställa tillbaka allt där det var innan och vänta vidare. Fasen också, haha. Så det kan bli! Men, men. Den som väntar på något gott..

Dela vidare:

2 kommentarer

  • Profilbild

   Anna Therese

   Har frågat på FB och fick ett napp, han hade inte tid förrän i november tyvärr. Problemet eller vad man ska säga är att vi vill ha tag i erfarna målare eftersom huset har några år på nacken och typ ingen bemödat sig med att ta bort gamla tapeter sedan 30-talet, man har bara tapetserat över det gamla så det är en himla massa lager..
   Jag ska skriva till en firma idag, får se om man har flyt. Annars får vi leta vidare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: