Plugg,  Vardag

Stor lättnad med matten..

Solar de likbleka fossingarna i vår risiga trädgård vi håller på att rensa i. Kaffe ska man också ha, såklart.

 

Halloj! Hoppas allt är bra med dig! Jag är så himla lättad, videokonferensen med läraren i matte gick bra och jag fick godkänt. Inte perfekt såklart men det här är ju folkhögskola så man får inga typ exakta gymnasiebetyg. Man får behörighet eller så får man den inte 😛 Nu har jag matte hela året så det är första terminen som börjar lida mot sitt slut. Första videokonferensen var skitjobbig helt ärligt, jag kommer ju inte ihåg ett skvatt från gymnasiematten (inte ens om vår lärare var en man eller kvinna, så jag har tydligen förträngt det rätt bra!) så att bli förhörd på grejer som bråk, förenkla, ekvationer, räkna med negativa tal, multiplicera in i parenteser.. Fy fasen. Kände mig så korkad. Jag fick ju godkänt för han såg att jag hade koll på själva reglerna liksom, men han gav mig såklart rådet att träna, träna, träna. Det har jag gjort! Jag HATADE att hålla på med att förenkla och multiplicera in i parenteser hit och dit.. Nu tycker jag det är skitkul. Det är till och med jäkligt tillfredsställande att hålla på med det, haha. Jag har upptäckt att det tar ett tag för min tioöring att trilla ner, främst för att jag tydligen bestämt mig för att jag är värdelös på matte, så jag är typ rädd och har inget självförtroende. Rädd att göra fel, helt enkelt, och det blockerar mig.

Men allt har kommit på plats hittills (om än lite i efterhand), och jag förväntar mig att detsamma kommer ske med ekvationssystem och problemlösning. Det går bättre nu än innan i alla fall och det är ju ett bra tecken, I guess. Stort plus för min lärare som är cool. Han är MÄNSKLIG. Eftersom jag har taskiga feelings från matten i gymnasiet och högstadiet med icke tillgängliga lärare och allt, så känns det bra med en lärare som arbetar MED en och liksom leder en igenom det som är knöligt. Tummen upp för det.

Bara hoppas att det fortsätter såhär positivt. Nästa termin ska jag ha naturkunskap och psykologi istället för historia och religion så det kommer vara utmanande för mig. Men jag känner mig faktiskt lättad och det känns BRA med matten. För första gången i mitt liv!

Men nog om mig, vad pysslar du med då? 🙂

Dela vidare:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: