Kelibia Tunisien
Resor

Destination: Kelibia

Vår lilla minisemester blev ju tyvärr överskuggad av sorg, men vi lyckades ändå på något sätt njuta av att komma bort härifrån åtminstone, trots att jag fick hysteriska gråtattacker flera gånger varje dag. Såhär i efterhand borde vi ha avbokat, både för vår egen men främst för andra kattens skull, som nu blev lämnad helt ensam med bara en kattvakt men utan sin livskamrat. Vi tänkte inte klart, ville komma bort på grund av en lång period av stress (och nu Noussas plötsliga, traumatiska död på det!) och hade redan fixat med allt så vi åkte ändå. Idag hade jag gjort annorlunda, men det är lätt att säga nu tre år senare när jag uppdaterar detta inlägg från Sverige och ett mycket mer stabilt mående. Då var jag på botten, rejält, och visste helt enkelt inte ens hur jag skulle överleva att Noussa dog.

Hur som helst.

Tack och lov blev det äntligen tillfälle för mig att bli kär i Tunisien på nytt, för här där vi är är det totalt förstört av turism, partajande, otrevliga människor och smuts. Vår stad hyllas av folk som bäst i Tunisien, jag tycker nog att det är den sämsta. Ja, här finns det stränder, men liksom hallå, det finns det på väldigt många andra ställen också. Den här skräphålan är bara sorglig. Men, är man turist från exempelvis Algeriet som vill åka hit för att supa skallen av sig och gå på bordeller, så är vår ”fina” stad kanoners.

Nu satte vi kurs mot Kelibia, som faktiskt inte ligger längre än cirka 2 timmars bilväg härifrån, men är som natt och dag jämfört med här. Till och med stränderna är 1000% bättre. Inga maneter, inga vågor, glasklart vatten och vit sand. Underbart.

Vår hotellstrand med fortet i bakgrunden. Jag tog inte några bilder från inne i stan, då den ser ut som vilken annan stad här som helst. Det som skiljer sig är folket och mentaliteten.
Trevliga, glada människor, tjejer är ute mitt i nätterna precis som männen och INGEN stör dem. Jag slapp själv äckelblickar och det är helt chockerande. Jag har aldrig kunnat gå ut utan att bli utstirrad. Här såg man unga tjejer sitta på caféerna ifred. Själv satt jag och puffade vattenpipa utan att folk tappade hakan, I kid you not. Där har vi riktiga Tunisien!

Angående trevliga människor så har vi blivit kringguidade av killar på mopeder som erbjudit oss hjälp då vi kört vilse. Guidade hit och dit och ingen vill ha något som tack för hjälpen. Fatta det, liksom? Jag är så trött på folk här i vår stad att jag inte ens visste längre att det var möjligt att bli hjälpt här i Tunisien bara för att.

Vårt hotell heter ”Beit El Houta” och översätts till ”Fiskens hus”. Hör till sak att hela stan typ lever på fiske. Det här hotellet är alltså byggt av en tunisier som bott i Belgien länge och han har byggt det här sten för sten under typ 40 år. Lite i taget har hans vision tagit form. Han bor där också, lever sitt liv i badbyxor, har 8 hundar, mängder med katter, getter och 2 hästar. Han åt frukost med oss varje dag och ringde nu imorse för att höra så vi kommit hem ordentligt. Sån stämning var det liksom på hotellet. Det var som ens hem.

Vårt rum, ”Antar” heter sviten. Alla rum är sviter med lite olika teman.

 

 

Här är poolen..

 

 

..och så lite av konceptet hotellet har.

 

Djungel! Han hade byggt kojor och gångar uppe bland träden, så man kunde gå upp och sitta och fika om kvällarna vid stranden i månskenet. Mysigt var det!

Såhär såg det ut på natten. Inte bästa bilden kanske men jag hade varken stativ eller bästa objektivet. Precis en sådan natt gick vi ner för ett dopp i månskenet. Alldeles varmt, spegelblankt vatten som glittrade i månens ljus. Det var lite balsam för själen, faktiskt. Behövdes verkligen.
Vi hittade även ett hus bredvid hotellet som verkligen är #goals.

 

Arkitekturen i detta land är verkligen fin. Den traditionella, alltså.
Så, avslutar med strandbilder och så jag, i gången mot stranden, dagen då vi åkte. Ledsamt som tusan. Både att lämna detta och åka tillbaka till vår håla med ensamheten efter vår lilla katt som väntade. Plus då samvetskvalen mot vår andra katt, och rädslan för att bryta ihop totalt när jag ser den stackaren..

 

Men, än är inte bildkavalkaden slut, detta var ju bara Kelibia. Vi åkte även ut för att kolla på andra saker, som till exempel fortet, Haouariya med sina vackra berg, ruiner efter en punisk stad och nästan 3000 år gamla olivträd.
Med andra ord så blir det fler inlägg om du är sugen på lite Tunisien utanför turistfällorna. 🙂

Dela vidare:

2 kommentarer

  • Profilbild

    Frugan E

    Ja november är knappast högsäsong. 🙂 Numera är det aldrig det för europeiska turister, vi får hit turister från övriga Nordafrika och från Ryssland.. Fast i november är det rätt tomt oavsett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: